هشدار امشب هواشناسی؛ فعالیت سامانه بارشی جدید در ۲۶ استان واریز کامل پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ معمای مولکولی انیشتین حل شد دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز وزارت علوم بازداشت دانشجویان در اجتماعات دانشگاه‌ها را شایعه‌سازی اعلام کرد نفوذ سردچال و یخ زدن ایران حقیقت دارد؟ تعیین ضرب‌الاجل برای متهم پرونده رضایت خودرو تصمیم وزارت آموزش و پرورش بر بازنگری و تغییر برنامه درسی پدر «امیرمحمد خالقی»، دانشجوی دانشگاه تهران: شب قبل از حادثه پسرم گفت پدر تاکنون تو خرجی مرا دادی، اما الان کار پیدا کردم و می‌توانم خرجم را تامین کنم/ این حادثه ما را در شوک و اندوه عمیقی فرو برده هشدار نارنجی در برخی از مناطق کشور؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور رئیس سابق دانشگاه تهران ادعای جمع آوری کیوسک پلیس را رد کرد تکذیب فضاسازی‌های رسانه‌های معاند/ پلیس: اغتشاش در دهدشت صحت ندارد فرمانده انتظامی تهران بزرگ: کیوسک پلیس محل قتل دانشجو به درخواست دانشگاه تهران برچیده شد شهادت مامور پلیس آگاهی هرمزگان در حین بازسازی صحنه قتل ثبت شکایت رسمی از قاتلان امیرمحمد خالقی و مخلان تجمع شب گذشته دانشجویان

تاثیر مثبت پروبیوتیک ها در کاهش استرس

محققان می گویند افزودن غذاهای تخمیرشده به رژیم غذایی می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 08
کد خبر: ۱۵۸۲۸۷

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از مدیکال نیوز، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که پیروی از یک رژیم غذایی غنی از غذاهای پروبیوتیک و تخمیری می‌تواند به افراد کمک کند استرس کمتری داشته باشند.

محققان همچنین دریافتند که این نوع رژیم غذایی موسوم به «روان‌بیوتیک» کیفیت خواب فرد را نیز بهبود می‌بخشد.

اکنون محققان دانشگاه کالج کورک در ایرلند می‌گویند که تغییر رژیم غذایی سرشار از پروبیوتیک و غذاهای تخمیری می‌تواند به کاهش سطح استرس در فرد و بهبود کیفیت خواب کمک کند.

به گفته دکتر «جان اف. کریان»، نویسنده اصلی این مطالعه، «ما بالغ بر ۱۵ سال بر روی رابطه بین استرس و میکروبیوم روده مطالعه کردیم تا پی بردیم حیواناتی که در اوایل زندگی استرس داشتند، دارای میکروبیوم های تغییر یافته‌ای بودند.»

وی توضیح داد: «موش‌هایی که بدون میکروب رشد می‌کنند، پاسخ استرس اغراق‌آمیزی دارند و گونه‌های خاصی از باکتری‌ها می‌توانند استرس را در این مدل‌های موش کاهش دهند».

دستگاه گوارش حاوی شبکه عصبی خود به نام سیستم عصبی روده است که امکان ارتباط مستقیم با مغز یا محور روده-مغزی را فراهم می‌کند. محور روده-مغز برای توانایی ما در مدیریت استرس ضروری است.

برای این مطالعه، شرکت کنندگان غذاهای پروبیوتیک و غذاهای تخمیر شده مصرف کردند. محققان این رژیم را یک رژیم غذایی «روان‌بیوتیک» می‌نامند.

محققان به شرکت‌کنندگان در گروه رژیم غذایی روان‌بیوتیک دستور غذایی زیر را توصیه کردند:

• ۶ تا ۸ وعده در روز میوه و سبزیجات سرشار از فیبرهای پروبیوتیک، از جمله پیاز، تره فرنگی، کلم، سیب، موز و جو دوسر

• ۵-۸ وعده در روز غلات

• ۲ تا ۳ وعده در روز غذاهای تخمیر شده، از جمله کلم ترشی، کفیر، یا کومبوچا

• ۳-۴ وعده در هفته حبوبات

در همین حال، محققان به شرکت کنندگان در گروه کنترل گفتند که طبق هرم غذایی غذا بخورند.

در پایان این مطالعه، محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی روان‌بیوتیک استفاده می‌کنند، استرس کمتری دارند. علاوه بر این، دانشمندان دریافتند که هرچه فرد بیشتر به رژیم غذایی روان‌بیوتیک پایبند باشد، احساس استرس اش کاهش می‌یابد./مهر

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار